Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σκέφτεται να θέσει όρια στις ετήσιες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα από μη επαγγελματίες επενδυτές.

Η Τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε ότι οι μη ειδικευμένοι επενδυτές στη Ρωσία δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να επενδύουν περισσότερα από 600.000 ρωσικά ρούβλια (7.800 δολάρια) σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ετησίως.

Αυτό παρουσιάστηκε σε επεξηγηματικό σημείωμα που αναφέρεται στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο που ορίζει το πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων της Ρωσίας, “On Digital Financial Assets” ή DFA.

Η επίσημη δήλωση ορίζει ότι ο νέος κανονιστικός περιορισμός θα περιλαμβάνει όχι μόνο ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά και «άλλα ψηφιακά δικαιώματα»:

“Individuals representing unqualified investors will have a limit on the amount of digital financial assets for annual purchase at a total of 600 thousand rubles. The limit for the acquisition of digital rights for unqualified investors who hold both digital financial assets and other digital rights is set at 600 thousand rubles for digital financial assets and 600 thousand rubles for other digital rights.”

Ο νέος περιορισμός θα επιβληθεί σε συνδυασμό με τον νόμο DFA της Ρωσίας την 1η Ιανουαρίου 2021. Η κεντρική τράπεζα θα δέχεται προτάσεις και σχόλια σχετικά με τους δημοσιευμένους περιορισμούς από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2020, σημειώνει η δήλωση.

Σύμφωνα με το νόμο DFA, η τράπεζα «έχει το δικαίωμα να καθορίσει χαρακτηριστικά ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των οποίων η απόκτηση μπορεί να γίνει μόνο από άτομο που είναι ειδικευμένος επενδυτής».

Όταν ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2020, το DFA δεν περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με τα όρια των αγορών κρυπτονομισμάτων από ειδικούς ή μη ειδικούς επενδυτές στη Ρωσία. Καθώς το ρωσικό ρούβλι εξασθενεί τα τελευταία χρόνια, το ποσό του δυνητικού ορίου επένδυσης σε κρυπτογράφηση θα μπορούσε προφανώς να υποτιμιθεί στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here