Τόσο το Bitcoin (BTC) όσο και τα μελλοντικά συμβόλαια μετοχών (Futures) των ΗΠΑ ανέβηκαν τη Δευτέρα όταν ένας φαρμακευτικός κολοσσός των ΗΠΑ ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας ενός εμβολίου για τον κορονοϊό.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο ήταν κατά 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων, όπως ανέφερε το Bloomberg. Η είδηση δημιουργεί ελπίδες ότι σύντομα θα υπάρξει μια αποτελεσματική θεραπεία για τον COVID-19.

Τα δεδομένα του CoinDesk δείχνουν ότι με την ανακοίνωση, το Bitcoin (BTC) αυξήθηκε από 15.500 $ σε 15.840 $ μέσα σε 15 λεπτά έως τις 12:00 UTC.  Ο χρυσός, εν τω μεταξύ, μειώθηκε από 1.950 $ σε 1.900 $ καθώς οι επενδυτές πούλησαν περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου εν μέσω του ράλι στη Wall Street.

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε την παγκόσμια οικονομία σε αδιέξοδο το δεύτερο τρίμηνο και η πρόσφατη αναβίωσή της πανδημίας απειλεί να εκτροχιάσει την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη. Οι ειδήσεις για το εμβόλιο, επομένως, ευνοούν την ανάπτυξη των αποθέματα και άλλων πιο risky περιουσιακών στοιχείων.

Το ράλι ανόδο του κρυπτονομίσματος από τον Οκτώβριο όταν η τιμή του ήταν στα 10.500 $ έχει φτάσει περίπου τα 16.000 $ τις τελευταίες δύο ημέρες. Αλλά την Κυριακή, ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από το υψηλότερο σημείο του περασμένου έτους άνοιξε την πόρτα για ένα συνεχιζόμενο ράλι προς το ρεκόρ τιμών 20.000 $ του Bitcoin (BTC).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here