Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επενδυτικά εργαλεία στη Ρωσία, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Το World Gold Council, ένας παγκόσμιος οργανισμός για τη βιομηχανία χρυσού, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις ιδέες για το χρυσό στη Ρωσία στις 20 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα κρυπτονομίσματα είναι σήμερα το πέμπτο δημοφιλέστερο επενδυτικό εργαλείο στη Ρωσία μετά από τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, τα ξένα νομίσματα, τα ακίνητα και την ασφάλιση ζωής. Ως μέρος της κατάταξης των ρωσικών επενδύσεων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού κατά τους τελευταίους 12 μήνες, τα κρυπτονομίσματα ακολουθείται από το χρυσό, που αντιπροσωπεύονται από το 17% και το 16%, αντίστοιχα.

Η έκθεση βασίζεται σε μια έρευνα 2.023 διαδικτυακών συνεντεύξεων με επενδυτές σε πόλεις της Ρωσίας. Οι ερωτηθέντες είναι «ενεργοί επενδυτές» – που πραγματοποίησαν τουλάχιστον μία επένδυση τους 12 μήνες πριν από την έρευνα.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) παραμένουν δημοφιλή στη Ρωσία και επωφελούνται από το ότι είναι προσβάσιμο επενδυτικό εργαλείο. Εν τω μεταξύ, ο χρυσός δεν έχει ακόμη καθιερωθεί ως βασικό επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού σημείωσε επίσης ότι η επενδυτική τάση των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία γίνεται παρά το γεγονός ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αποτελούν σχετικά επικίνδυνη επένδυση, ενώ ο χρυσός ιστορικά έχει αναδειχθεί ως σταθερή επένδυση μακροπρόθεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here