Η τιμή του Bitcoin (BTC) έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών με τιμή πάνω από 40.000$ σε λιγότερο από ένα μήνα, αφού έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα τψν 20.000$ Από την έναρξη του πιο πρόσφατου ράλι, φαινομενικά ξεκίνησε τον Οκτώβριο, η αξία του έχει αυξηθεί τέσσερα.

Ένα εύλογο ερώτημα όλων είναι γιατί η τιμή ανεβαίνει και αν το Bitcoin(BTC) θα καταρρεύσει;

Το Bitcoin (BTC) επινοήθηκε μόλις πριν από 12 χρόνια ως ένας νέος τύπος συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών, που δημιουργήθηκε πάνω σε ένα δίκτυο υπολογιστών που βασίζεται στο Διαδίκτυο και δεν μπορεί να ελέγξει κανένα άτομο, εταιρεία ή κυβέρνηση. Η πραγματικότητα είναι ότι το ιστορικό συναλλαγών του κρυπτονομίσματος είναι τόσο σύντομο, που κανείς πραγματικά δεν ξέρει με βεβαιότητα ποια είναι η πραγματική του αξία.

Οι αναλυτές της Wall Street έχουν κάνει μια εκτίμηση για την αξία του και την τοποθετούν κάπου ανάμεσα σε 50.000$ και 400.000$ ή ακόμα και περισσότερο. Επισημαίνουν επίσης ότι επειδή η διακύμανση της τιμής του είναι πολύ μεγάλη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξαναπέσει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, αλλά λογικά σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ότι στην αρχή του έτους.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι κάθε χρόνο υπάρχει μια πτώση τουλάχιστον 25% από την υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί στο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here